Billån

Er du i tvivl om hvilket billån, du skal tage?

Lånebeløb: 25.000 - 500.000 kr

Rente: 9,95 - 18,95 %

Min. alder: 20 år

Ansøg her

- Annonce -
Renteeksempel:
Lån på 100.000 kr. over 10 år har en samlet omkostning på 35.361 kr. Samlet tilbagebetaling: 135.361kr.
Debitorrente: 7,00%
ÅOP: 7,65 %
Etableringsgebyr: 1.000 kr.
Terminsgebyr: 0 kr.
Faktura gebyr: 0 kr.

Lånebeløb: 10.000 - 300.000 kr

Rente: 2,95 - 24,99 %

Min. alder: 18 år

Ansøg her

- Annonce -
Renteeksempel:
Lån på 100.000 kr. over 5 år har en samlet omkostning på 52.593 kr. Samlet tilbagebetaling: 152.593 kr
Debitorrente: 7 %
ÅOP: 7,19 %
Etableringsgebyr: 1.060 kr.
Terminsgebyr: 0 kr.
Faktura gebyr: 0 kr.

Lånebeløb: 5.000 - 300.000 kr

Rente: 7,51 - 17,61 %

Min. alder: 18 år

Ansøg her

- Annonce -
Renteeksempel:
Lån på 130.000 kr. over 8 år har en samlet omkostning på 42.268 kr. Samlet tilbagebetaling: 172.268 kr.
Debitorrente: 7,30 %
ÅOP: 7.59%
Etableringsgebyr: 1.300 kr.
Terminsgebyr: 0 kr.
Faktura gebyr: 0 kr.

Hvad er et Billån?

Man kan finansiere købet af sin nye bil på flere måder, og det er helt op til den enkelte om man vælger at gøre det hos bilforhandleren, i banken eller via et finansieringsselskab.

Billånet er en hjælp for dig, der ikke kan ligge pengene for købet selv. De færreste køber en bil kontant, derfor er der et kæmpe marked for billån, og her kommer Scandilån.com ind i billedet.

Med vores sammenligningstjeneste kan du se, hvor du kan ansøge om lån til biler, og finde det lån der passer dig bedst muligt. Der er mange om buddet, derfor gælder det om at se sig for, det kan godt betale sig at undersøge markedet grundigt.

Finansiering af bilen kan gøres på forskellige måder, og behøver ikke nødvendigvis være ved at tage pant i egen bil, men kan også være et almindeligt privatlån eller lån uden sikkerhed

Sammenlign Billån

Leder du efter din drømmebil? Vi kan hjælpe med overblikket for lånet til bilen!

Guide: Billånet og udbetalingen

Langt de fleste der køber bil i dag, skal have hjælp til finansieringen via et lån. Nogle har været forudseende og sparet op, så de kommer med penge til udbetalingen, mens andre ikke har haft det økonomiske overskud, og må låne uden udbetaling.

Begge parter kan i realiteten købe den samme bil, men står tilbage med forskellige muligheder og vidt forskellige lånetilbud.

På mange måder er det et spørgsmål om at bevise din kreditværdighed overfor banken eller finansieringsselskabet.

Udbetalingen er en ekstra sikkerhed for låneudbyderen, når du ligger en procentdel af købesummen ved handlen, beviser du et større økonomisk overskud.

Dette afspejler sig også i de tilbud, du modtager den anden vej, men lad os se nærmere på forskellen på de to lånetyper ved køb af bil.

Billån uden udbetaling

Ved et billån, hvor man ikke anvender nogen udbetaling, skal man ud og hente 100% af købesummen et andet sted. Dette er bestemt ikke ualmindeligt, og der findes flere finansieringsselskaber der tilbyder fine billån uden udbetaling.

Banken kan også være med, hvis din kredithistorik i banken er stabil og sund, vil banken også kunne tilbyde dig et lån uden udbetaling til bilen.

Det giver dig den unikke mulighed, at kunne fortage et bilkøb uden at have en opsparing eller tømme din sur opsparede kapital helt.

Du skal dog holde dig for øje, at du som udgangspunkt vil få et dyrere lån, når du kommer uden penge på lommen til udbetalingen.

Ofte resulterer det i en højere rente og længere løbetid, der er med til at gøre lånet dyrere.

Billån med udbetaling

Har du penge stående til udbetalingen på en bil, vil du typisk opleve at få bedre vilkår for dit billån. 

Da en bil ofte er en større udskrivning kan den procentvise udbetaling variere, men banken beder som udgangspunkt efter, at du lægger 20% af bilens værdi som udbetaling for at blive godkendt til at optage et billån.

Mange lader sig friste af at optage billånet uden den fornødne udbetaling, da det tager tid at oparbejde kapitalen til denne, og et bilkøb kan være nødvendigt her og nu i visse situationer.

Vælger man billån med udbetaling vil man i langt de fleste tilfælde få de bedste vilkår, derfor bør man altid afdække mulighederne for dette, da der kan være en betydelig besparelse.

Bemærk, at det ved køb af brugt bil, kan det være en betingelse, at du har en eller anden form for udbetaling for at blive godkendt, hvorimod nye biler nemmere kan købes uden.

Fordele og ulemper ved et billån uden udbetaling

Flere ting taler for at man sparer op til udbetalingen på en bil, men ikke alle har muligheden for at spare op.

Hvad taler egentligt for og imod lånet uden udbetaling?

Rente på billån

Hvordan får man den bedste rente på billånet?

Tommelfingerreglen siger – at man får den bedste rente, hvis man som minimum lægger de 20% i udbetaling ved køb af en bil, og bilen må ikke være ældre end 7 år.

Tommelfingerreglen er ikke hele sandheden, men det er et godt udgangspunkt.

Renten er en væsentlig del af prisen på et billån, og ofte den man har langt mest fokus på i forhandlingerne om lånet. Renten påvirkes af pris, alder på bilen, løbetid og din nuværende økonomiske situation.

Fast eller variabel rente?

Ved lån til bil har du mulighed for at vælge mellem variabel og fast rente.

Skal du så vælge den faste eller variabele rente?

Renter er noget der følger lånet hele løbetiden, derfor er det vigtigt at kende forskellen på de to rentevarianter der tilbydes ved billånene:

Variabel rente – betyder at renten både kan gå op og ned under lånets løbetid. Konsekvensen er, at hvis der kommer en generel rentestigning for markedet, vil et variabelt lån blive dyrere, men omvendt også billigere ved et generelt rentefald.

Har du økonomisk råderum, kan du tage en større risiko og blive begunstiget ved et evt. rentefald, men husk det modsatte kan også være tilfældet her.

Fast rente – betyder at renten vil være den samme i hele billånets løbetid. Her kan du ikke blive ramt af de eventuelle generelle rentestigninger i markedet, og du kender det beløb, du skal betale hver eneste måned.

Er din økonomi stram, og behøver du fuldt overblik over dine udgifter, så bør man overveje den faste rente en ekstra gang. Visheden over din økonomiske situation kan opveje den eventuelle gevinst ved det variable lån.

Billigste billån

Sammenlign med ÅOP og find det billigste lån

Når det kommer til billån, så kan der være store prisforskelle fra en låneudbyder til en anden. Man kan som låntager hurtigt blive for fokuseret på renten.

ÅOP’en påvirkes af andre forhold end blot renten, hold øje med etableringsomkostninger og evt. administrationsomkostninger i forbindelse med lånet.

… men hvilket billån er billigst?

Individuel kreditvurdering

Alle ansøgere får foretaget en individuel kreditvurdering hvor ens økonomiske forhold vurderes i forhold til risiko og betalingsevne.

Vil du finde det billigste billån kræver det, at du ansøger flere steder, for at finde den låneudbyder som giver netop dig de bedste vilkår og dermed den laveste ÅOP.

Banker, bilforhandlere og finansieringsselskaber har alle forskellige måder at behandle din låneansøgning på, derfor bør du ansøge flere steder for at få det mest nuancerede billede.

Det er værd at ligge tiden på ansøgningsprocessen, da der kan være mange penge at spare i jagten på det billigste billån i markedet.

Desuden skal man tænke over at billånet og værditabet på bilen over tid hænger sammen, så man ikke står med unødig gæld, om man sælger bilen efter blot få år.

Video: Lån til bil

Hvorfor anvende os inden du låner?

Bilfinansiering

Skal jeg stille nogen sikkerhed for lånet?

Du kan vælge et billån uden sikkerhed, der minder mere om et privatlån, her vil lånet være uden sikkerhed.

Det mest almindelige lån, når det kommer til finansiering, er et billån hvor der tages pant i bilen. Enten tinglyser man et ”Ejerpantebrev” eller optager et ”Ejendomsforbehold”.

Det giver finansieringsselskabet sikkerhed, hvis du ikke længere kan betale dine ydelser. Selskabet eller banken kan tvinge dig til at sælge bilen, derved kan de få pengene fra salget, som du er tvunget til at bruge til at nedbringe den resterende gæld som du hæfter for.

Lånene med sikkerhed er de billigste, da banken tager en langt mindre risiko når de har sikkerhed i bilen, og vil kunne tilbyde langt bedre vilkår på et sådan lån.

Spørgsmål?

FAQ – Lån til bil

Hvad koster et billån?

Alle låneudbydere har gode låneberegnere, der kan give dig en indikation om prisen på billånet. Prisen afhænger i høj grad af størrelsen på lånebeløbet, løbetiden og din eventuelle egen udbetaling.

Hvem er billigst, bank eller finansieringsselskab?

Finansieringsselskaberne gør det rigtigt godt på markedet for billån. Og det er bestemt værd at ansøge begge steder – derved kan du sammenholde alternativerne og finde det billigste billån.

Skal man have til udbetalingen?

Nej, det er ikke nødvendigt med en udbetaling. Du kan sagtens finansiere bilen både med og uden udbetaling, det er op til dig.

Kan jeg låne, hvis jeg køber bilen privat?

Ja, det er ingen hindring for at optage et billån, at du køber privat. Du kan ansøge om finansiering af et billån, uanset om du vælger at købe bilen hos en privatperson eller hos en bilforhandler.

Hvilken rente skal jeg vælge, fast eller variabel?

Det afhænger i høj grad af din risikovillighed, har du økonomisk råderum, kan du overveje den variable rente, mens den faste giver dig større økonomisk vished for fremtiden.

Hvad er en slutseddel?

En underskrevet slutseddel af begge parter, er en juridiske bindende aftale om en bilhandel mellem sælger og køber.