Hvad er RKI registret?

Hvad er RKI registret?

RKI er også er kendt som Ribers, helt skåret ind til benet, er det et register over “dårlige betalere” i Danmark.

RKI er ejet af selskabet Experian, der sælger informationerne til andre danske virksomheder, der gerne vil vide om deres nye eller nuværende kunder er kreditværdige.

Er du registreret i RKI?

En RKI-registrering vil få store konsekvenser for din privatøkonomi, da din kreditværdighed vil falde markant. Dette bevirker bl.a., at dine kreditkort og andre betalingskort vil blive spærret
.

En registrering er ikke noget der sker ud af det blå, forinden vil man have oplevet en længere periode med rykkere, hvor der har været forsøgt at inddrive din gæld

Det er en yderst frustrerende situation at ende i.

Vi ser det, som yderst vigtigt atman bevarer roen, og forsøger at tage affære.

Du må aldrig lade stå til!

– Scandilån Danmark

Hvordan ender man i registret?

Du har enten overset eller bevist forbigået de adskillige regninger og rykkere der er kommet fra dine kreditorer. Efter forgæves forsøg på at inddrive gælden, vælger de så at tilsidst at registrere dig i RKI.

Bemærk, at det kun er kreditorer, der er kunder hos Experian, der kan sende dig til RKI. Typisk er det større danske virksomheder, offentlige myndigheder og den finansielle sektor, der kan er kunder, hvorimod mange mindre virksomheder ikke er.

 

“Jeg er i RKI, hvad gør jeg?”

Hvad gør du, hvis du bliver registreret i RKI?

1

Tjek din RKI-status. Login med NemID på dininfo.dk, det er gratis og du får hurtigt afklaret dine forhold.

2

Tag fat i Forbrugerservice hos Experian, du kan evt. skrive til dem på forbrugerservice@experian.dk

3

Er du uenig i den registrering? Så kan du indsende en klage via Experians Forbrugerservice.

Husk altid at kreditorerne er kunder hos Experian, så RKI registret er kreditorernes mand i en evt. twist mellem jer. Oplever du efter din klage til Experian, at du forsat er utilfredse med at din registrering forsat bliver fastholdt, kan du altid klage til Datatilsynet.

Sådan kommer du ud af RKI?

Helt enkelt er der to måder hvorpå, du kan komme ud af registret igen:

1. Betal din gæld

Har du pengene, så bør du få din gæld ud af verden. Så længe du er i RKI vil det hæmme dig – så få gælden betalt ud! Dog, skal du bemærke, at er der flere kreditorer skal du kunne betale alle helt ud, ellers vil de som ikke får deres penge opretholde din registrering.

2. Find en afdragsordning

Er du i en situation, hvor du ikke kan alle ud, skal du gå efter at lave betalingsaftaler med dine kreditorer. Alle er interesserede i at finde en løsning, derfor er det som ofte muligt at få sat nogle realistiske afdrag på gælden, der gør det muligt for dig at nå i mål.

Tag affære, du må ikke lade stå til om du ikke kan overholde dine gældsforpligtigelser, tag fat i dine kreditorer inden det kommer så langt, bed om henstand eller gå efter at få nedsat dine afdrag.

Ender man i RKI har det store konsekvenser, du kan eksempelvis ikke låne penge eller anvende kreditkort.