Privatlån

Vi har sammenlignet markedet for dig – ansøg uforpligtende her!

- Annonce -

Beløb: 5.000 - 300.000 kr

Rente: 7,51 - 17,61 %

Min. Alder: 18 år

Ansøg her

Renteeksempel:
Lån på 130.000 kr. over 8 år har en samlet omkostning på 42.268 kr. Samlet tilbagebetaling: 172.268 kr.
Debitorrente: 7,30 %
ÅOP: 7.59%
Etableringsgebyr: 1.300 kr.
Terminsgebyr: 0 kr.
Faktura gebyr: 0 kr.

- Annonce -

Beløb: 25.000 - 500.000 kr

Rente: 9,95 - 18,95 %

Min. Alder: 20 år

Ansøg her

Renteeksempel:
Lån på 100.000 kr. over 10 år har en samlet omkostning på 35.361 kr. Samlet tilbagebetaling: 135.361kr.
Debitorrente: 7,00%
ÅOP: 7,65 %
Etableringsgebyr: 1.000 kr.
Terminsgebyr: 0 kr.
Faktura gebyr: 0 kr.

- Annonce -

Beløb: 1.000 - 25.000 kr

Kredit: Op til 25.000 kr

Min. Alder: 23 år

Ansøg her

Renteeksempel:
Lån på 25.000 kr. over 12 mdr har en samlet omkostning på 45.000 kr. Samlet tilbagebetaling: 70.000 kr.
Debitorrente: 180%
ÅOP: 435,03%
Etableringsgebyr: 0 kr.
Terminsgebyr: 0 kr.
Faktura gebyr: 0 kr.

Privatlån – lån op til 400.000 kr.

Et Privatlån kan defineres som; et større online lån med en længere tilbagebetalingstid end de øvrige online lån. Det er muligt at låne helt op til 400.000 kroner via privatlån hos bl.a. Banknorwegian – det kan være et familielån med en medansøger, hvor man kan være to der låner beløbet sammen, eller et sololån hvor du selv står som låntager. Begge varianter gør det muligt med et privatlån at låne op til 400.000 kroner.

Jeg har anvendt Scandilån flere gange, og har kun positve oplevelser. Jeg sparede 1.451 kr. om måneden ved at samle flere af mine mindre lån til bare et, søgte 3 steder og valgte det bedste lån

Michael Andersen / Skolelærer

Billige Privatlån åbner for muligheder for en god rente

Privatlån med en rente fra 4,99% er en mulighed, og det åbner også for muligheden for en længere tilbagebetalingstid – her er der tilbagebetalinger på op til 144 måneder, men du har forsat muligheden for at betale beløbet af over 1 år. Det er vigtigt at have fleksibilitet i sine online privatlån, de som giver muligheden for at låne op til 400.000 DKK – har også en en nedre grænse på 5.000 DKK – Lån penge nu.

Det er ikke længere DYRT at låne penge på nettet, der er ganske vist forsat en række kviklån, hvor man skal se sig for. Privatlån fra online bankerne er blevet yderst konkurrencedygtige, specielt efter at flere nye større udenlandske Banker er blevet mere fokuserede på at drive Banken online i Danmark. I dag kan man underskrive et privatlån online med NemID, derved skal man ikke afvente papirer, der skal sendes frem og tilbage mellem parterne – det klarer man sikkert og hurtigt via et lån med NemID. Lån penge med NemID er blevet standarden, når man låner online. Det er en nem, hurtig og en sikker måde at håndtere processen på. Privatlån i den største ende af skalaen kræver som oftest at man ikke er registreret i RKI, der er gerne 3 krav for at blive godkendt:

– du bor i Danmark
– du har fast arbejde
– du er ikke være registreret i RKI eller Debitorregisteret

Opfylder du kravene er det som oftest en formsag at få tildelt et Privatlån. Med NemID er det nemt for udbyder at tjekke hvem du er og om du opfylder dele af kravene for lånet. Ikke alle låneudbydere er lige strikse, derfor gælder det om at se sig for.

Hvor kan jeg låne 5.000?

Det er nemt, hos den udbyder, der giver dig den bedste ÅOP – laveste årlige omkostning i procent. Og hos de som har specialiseret sig i de små smslån, det nytter ikke noget at låne 5.000 DKK over 12 måneder. Det er for dyrt! Typisk skal man betale et mindre lån af over en væsentlig kortere periode. Kviklån og Forbrugslån er også gode alternativer, her er det også muligt at låne et højere beløb.

Hvor kan jeg låne 400.000?

Her, under privatlån. Der er ikke mange online låne udbydere i Danmark, der tilbyder lån op til så store beløb, men der er kun én, som tilbyder op til 400.000 kroner online. Ansøg hos Banknorwegian for det højeste lån, og se altid på vilkår og betingelser inden du tager din endelige beslutning. Det er vigtigt at ansøge flere steder og sammenligne ÅOP, for at finde det billigste privat lån i markedet.

Privatlån uden sikkerhed

Før du optager et privatlån

Lånemarkedet kan være lidt af en udfordring i dag, lige meget om man henvender sig i sin bank eller hos de mange mulige låneselskaber på nettet. Først og fremmest ser vi en sammenblanding af begreber og navne, da kært barn har mange navne. Før man som låntager optager enten et privatlån eller forbrugslån er der en lang række personlige forhold, begreber, regler og vilkår, som man bør kende til.

– Tjek din personlige økonomi, lav altid en vurdering af, om din økonomi kan klare lånet, før du går ud og optager et. Det kræver, at du lægger et budget for din privatøkonomi og derved finder råderum i økonomien til at afdrage på det nye lån. Er der ikke plads, er det ganske enkelt – drop ideen, men er der plads, kan du gå videre til de næste steps. Det er altid vigtigt at lave en personlig afvejning af, hvor vigtigt er lånet for dig? Overvej alternativer, om det eventuelt er bedre at spare op end at låne.

– Indhent tilbud, nu kan du gå til din egen Bank og fremvise dit budget, her får du et tilbud. Du kan gå online og finde alternativer til din banks lånetilbud. Tag ikke det første tilbud som lander i skødet på dig, men gør et grundigt stykke arbejde og indhent så mange lånetilbud som du orker. På den måde får du det mest optimale udgangspunkt for at finde det bedste og billigste lån for dig. Vi siger, at man som minimum bør indhente 3 tilbud, og gerne flere, for at man giver sig selv en chance for at få det bedste lån. Husk, at din bank ikke nødvendigvis er det bedste alternativ for dig.

– Tjek, hvad lånet koster, som tommelfinger regel kan du sammenligne dine tilbud ud fra ÅOP. Hvad dækker denne forkortelse over? ÅOP er betegnelsen for Årlige Omkostninger i Procent og dækker over den samlede årlige udgift man har ved at påtage og afdrage på lånet, den er opgjort som en procentdel af lånebeløbet. Man har lovmæssigt pålagt at låneudbydere at opgive ÅOP, da prisen for et privatlån langt mere end blot renten. Det vil sige, at når man som låntager skal sammenligne sine lånetilbud, så behøver man ikke at sammenligne renteudgifter og gebyrer, da ÅOP’en tager højde for dette.

Lovgivning og markedsføring af privatlån

Der er indført en lang række love for både markedsføringen af lån og kreditter samt for det tilbudsmateriale, du modtager. Dette er indført over de seneste år med henblik på at sikre, at informationer og oplysninger ikke er vildledende eller mangelfulde.

Man er som låneudbyder forpligtiget til at oplyse låntager om

  • Det samlede kreditbeløb
  • Debitorrenten
  • Lånets løbetid
  • ÅOP, de årlige omkostninger i procent
  • Det samlede beløb, som du skal betale tilbage igen
  • De betingelser man har for at tilbagebetale lånet
  • Fortrydelsesretten
  • Konsekvenserne om man misligholder lånet

Forbrugerlovgivningen inden for lån og kreditter er blevet markant skærpet de seneste år, og med rette. Dette sikrer, at man som forbruger og låntager kan have et så ens udgangspunkt for sammenligningen af tilbud, som det er overhovedet er muligt.

Du har en fortrydelsesret på 14 dage

Låneudbyderne er blevet underlagt nye og strengere krav, når det kommer til forbrugernes fortrydelsesret ved optagelse af lån og kreditter i Danmark. Når du optager et privatlån eller forbrugslån, har du nu en fortrydelsesret på 14 dage. Det er vigtigt at huske, at fristen gælder fra den dag, hvor låneaftalen er indgået. Som udgangspunkt er det også dagen, hvor du modtager aftalevilkårene for lånet fra udbyderen. 

Din låneaftale skal indeholde et afsnit om anvisninger for opsigelse af lånet samt fortrydelsesretten. Du skal blot følge de anvisninger inden fristens udløb, vi anbefaler at du altid henvender dig skriftligt, hvis du har fortrudt lånet for på den måde at have bevis for din kommunikation med låneselskabet.

Kan du ikke tilbagebetale privatlånet?

Desværre, ser vi flere komme i den uheldige situation at deres liv har taget en uventet økonomisk drejning, der bevirker at man ikke længere kan opretholde afdragene på lånet. Her er regel nummer 1 – gør noget ved det. Lad ikke rudekuverterne ligge, det bliver kunne værre af det. Begge parter har et ansvar her, derfor skal man tage kontakt til låneudbyderen for at finde en løsning og evt. en ny aftale.

Husk, at inden du har skrevet under på lånet, har låneudbyderen pligt til at lave en individuel kreditvurdering, med henblik på at fastsætte, om du er i stand til at tilbagebetale lånet. Flere faktorer indgår i den betragtning. Kreditvurderingen ser på, om du står listet i RKI som dårlig betaler, men man kigger også på alder, køn og bolig for at fastsætte din kreditværdighed.

Når det kommer til privatlån er der ofte lange løbetider på lånene, hvilket giver rum til at man kan forhandle, det er ikke som med flere kviklån, der har en løbetid på kun 30 dage.

Når man ikke kan betale lånet til tiden, kan man være proaktiv og gå til låneudbyderen og eksempelvis tilbyde dem følgende:

At man er villig til at forlænge lånet og evt. og udskyde betalingstidspunktet flere måneder mod, at ydelsen bliver lavere og matcher din økonomiske situation. Dette vil ofte bevirke, at man bliver pålagt et gebyr, der kan svare til de oprindelige kreditomkostninger ved at oprette en låneaftale.

At man betaler en lavere fast månedlig ydelse, indtil lånebeløbet, kreditomkostningerne og gebyrer er betalt, dvs. man finder en ramme der er tålelig for begge parter.

Det er ALTID bedst at være den, der kommer med forslagene, det vil virke seriøst og proaktivt, fremfor at smide rudekuverterne ud og vente på inkassobureauet. Dog, skal det nævnes at misligholdelse af lånet og en eventuel nye aftaler som ofte resulterer i en løsning, der er dyrere for dig som låntager. Ingen ønsker at drage konsekvenserne af at ende i registreret hos et af kreditoplysningsbureauerne, derfor gælder det om at finde en hurtig løsning.

HUSK: Et nyt lån er ikke udvejen til at betale afdragene, en generel låneomlægning er det eneste som kan hjælpe dig!

Et lån skal være en positiv oplevelse

Det finansielle marked kan være et ubarmhjertigt sted at opholde sig som forbruger, men man skal også huske, at der er lavet ganske mange lovkrav politisk på området for netop at rydde op. Om man er kommet helt i mål endnu, kan altid diskuteres, men følger man vores anvisninger her på siden vil man være godt rustet i forhold til at optage et lån på fornuftige vilkår.

Forhold dig fornuftigt til markedet, og gør dit hjemmearbejde ordentlig, så får du også en god oplevelse og sundt lån for din privatøkonomi.