Lån med kautionist

lån med kautionist

Hvad er kaution?

Kaution anvendes i visse situationer ved oprettelse af gæld. Det betyder, at en person optræder som kautionist på et lån, og garanterer at ville betale låntagers lån, hvis låntager kommer i en situation, hvor vedkommende ikke selv kan betale afdragene.

Her kan du låne penge med en kautionist

Følgende låneudbydere tilbyder kautionist som medansøger på lånet

Hvad med pant?

tredjemandspant

Når vi taler om lån med medansøger er kaution, er det vigtigt at holde sig for øje, at vi ikke taler om tredjemandspant her. Det er for et “lån uden sikkerhed”, hvor låneudbyder ikke tager pant i bil eller fastejendom.

Et selvskyldnerkautionist lån bygger i høj grad på tillid. Du lover som kautionist at kunne betale de månedlige ydelser, og overholde aftalen med med låneudbyderen for en anden person.

LENDO tilbyder lån med medansøger – hvilket giver dig større chance for, at du bliver godkendt af flere banker.
  • Forøg dine chancer
  • Få en lavere rente
  • Bedre vilkår

Annonce
*Beregningseksempel: Samlet kreditbeløb 100.000 kr. ÅOP 3,80 %. Variabel debitorrente 3,48 %. Etablering 1.000 kr. Samlet tilbagebetaling 111.690 kr. Løbetid 5 år. Rentespænd 1,25-20,95 %

Personer og virksomheder

Hvad er normen, når man låner online?

En kaution kan underskrives af både virksomheder og private personer, når man låner på nettet er det typisk med private personer som medansøgere.

Her ser vi endnu ikke produkter, hvor man som virksomhed kan gå ind og kautionere for et lån. Desuden er det en enkelt person, som kan stå som medansøger, det er ikke normalt med samkaution er medkaution med flere kautionister.

Hvad hvis jeg ikke kan betale?

Hvad sker der…

Det er vigtigt at bemærke, at man som kautionist normalt hæfter for det fulde beløb, som låntageren hæfter for. Derved overtager man som kautionist afdragene for lånet, om låntager på et tidspunkt ikke kan opfylde sine forpligtigelser.

En ansvarlig långiver har via sin kreditvurdering sikret at både dig og din kautionist er kreditværdige, og begge burde kunne opretholde tilbagebetalingen af lånet.

 Det er i bankens interesse med kautionisten, og banken ser positivt på en medansøger.

Livet smider en gang imellem os ud på dybt vand, og her kommer kautionisten låntager til undsætning, som en ekstra sikkerhed for banken i tilfælde af, at låntager ikke kan betale i en periode.

Som ofte er blot i en periode til låntager er kommet økonomisk ovenpå igen.

Bliv klogere

FAQ – Kautionist lån

Hvad er kaution?

Det, at kautionere betyder, at man som kautionist påtager sig at betale en anden persons gæld, hvis personen ikke længere kan eller vil betale denne.

Hvor meget hæfter man for som kautionist?

Man hæfter personligt for hele låntagers gæld, som kautionen dækker. Mangler låntager at betale 50.000 kr., så hæfter man som kautionist for dette beløb.

Skal jeg finde en kautionist for at låne?

Nej, det behøver du ikke. Dog, kan der være tilfælde, hvor det er den eneste mulighed for at blive godkendt.

Hvor lang tid gælder en kaution?

En kautionsforpligtelse ved forbrugslån gælder i hele lånets løbetid, medmindre andet er aftalt med låneudbyderen.

Hvad skal man oplyse om kautionistens økonomi?

Foruden de personlige oplysninger og CPR nummer, så skal låneudbyderen kende kautionisten økonomi, job status, månedlige indtægt før og efter skat, månedlige rådighedsbeløb og om man har andre indtægtskilder.