5 gode råd om forbrugslån

5 råd om lån

Mange mennesker anvender forbrugslån til at finansiere hurtigt opståede omkostninger. Er økonomien stram uden den fornødne likviditet, kan dette være en god ide. Dog er det vigtigt at man sætter sig ind i lånetermerne, derved kender man alle gængse faktorer omkring at låne penge…

1. Kend de årlige omkostninger i procent – ÅOP

Renten på lånet er én ting, noget andet er de årlige omkostninger i procent – ÅOP
ÅOP dækker over alle de årlige omkostninger i procent vedrørende lånet. Man skal altså sigte efter en så lav ÅOP som muligt, når man skal låne penge. Dette er populært omtalt som kiloprisen på lånet, det du skal bruge til at sammenligne lånetilbuddene med.

2. Indhent flere lånetilbud

Priserne på at låne penge er forskellige fra låneudbyder til låneudbyder. Det er altid en god ide, at indsamle min 3 lånetilbud fra forskellige lånevirksomheder. Se dig for, der er enorme prisforskelle i markedet på lån.

3. Spørg i banken først

Når långiver ikke behøver sikkerhed for lånet, er det et dyrere lån, end det du kan hente i banken. I banken er risikovilligheden mindre, derfor er renten også lavere på lånet. Spørg derfor altid i banken, inden du søger lån online. Banken kigger på din økonomiske situation og kan rådgive dig omkring dine lån.

4. Gør brug af din fortrydelsesret

Online lån er omfattet af 14 dages fortrydelsesret, derfor kan du altid indenfor fristen fortryde dit lån, og betale det fulde beløb tilbage til långiver igen. At låne penge online virker nemt, og nogle gange tager man måske en hurtig beslutning, gør brug af din ret til at ophæve lånet, hvis du har fortrudt.

5. Lån ikke flere penge end du kan betale tilbage igen

Det giver næsten sig selv, men lån kun det beløb, som det er muligt for dig at betale tilbage til långiver igen. Flere låneudbydere tilbyder høje lån, hvilket kan friste – et forbrugslån er til forbrug. Lån kun til det aktuelle forbrug og skab ikke yderligere gæld end nødvendigt.

Simple råd om forbrugslån

Følg ovenstående 5 råd om lån, så falder du ikke i fælderne, der kan lure ved at optage et online forbrugslån. Denne type af lån kan være en hjælp i situationer, hvor der ikke er anden udvej, men det er vigtigt at du kommer godt af med lånet igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *