Den laveste rente giver ikke altid det bedste privatlån?

laveste rente er ikke altid bedste privatlån

Er du på jagt efter den ”evige” lave rente?

Så er der forhold, du skal være opmærksom på.

Med ÅOP renteloftet på 35% i Danmark, er der sat en standard for den højeste rente. Aftalen forbyder alle privatlån, der har en ÅOP over de nu maksimale 35%.

Desuden er der lavet et markedsføringsforbud, hvor låneudbydere ikke må reklamere for privatlån med en ÅOP over 25%.

 

Forbrugerbeskyttelse

De nye regler er et led i en større forbrugerbeskyttelse, der skal skabe et sundere lånemarked i Danmark, og gøre op med kviklånene en gang for alle…

De færreste vil være tilfredse med den rente!

Så skal vi ikke kigge videre på, hvad du ellers skal være opmærksom på, når vi ser på renten ved ”lån uden sikkerhed”.

Prisen gælder for alle lånetyper, om du er på jagt efter et forbrugslån, privatlån eller samlelån. Dog er prisen som bekendt mere end blot renten.

Ud over renten skal du betale gebyrer og stiftelsesomkostninger, disse omkostninger er netop indeholdt i ÅOP’en (årlige omkostninger i procent).

ÅOP påvirkes af flere faktorer, og for at få den mest optimale månedlig ydelse, skal du have styr på tidshorisont for lånet.

Skattefradraget kan snyde

Kom godt fra start med et grundigt budget

Selvom det er slut med kviklån op til 700-800 procent, så skal man forsat bruge hovedet, når man sammenligner lån.

Da ÅOP indeholder forskellige elementer, og ikke udelukkende er baseret på den rente, du tilbydes, kan man ikke blot gå ud fra lavest ÅOP altid vinder.

Hvorfor nu det?

Man har altid hørt reglen, om at laveste ÅOP er kiloprisen på lånet, og den skal man ALTID vælge. Det er også tilfældet ved langt de fleste lån, men her kommer undtagelsen der bekræfter reglen.

Da renten ikke fortæller dig alt om lånets pris, så kan det i enkelte tilfælde være en fordel at vælge en højere ÅOP. Gebyrer og stiftelsesomkostninger er ikke fradragsberettiget i skat, men det er derimod renten.

Derfor kan der være tilfælde, hvor forholdet mellem en høj rente og lave omkostningerne, giver udslag i at det rent faktisk kan betale sig at tage lånet til en marginalt højere ÅOP end de konkurrerende lånetilbud, alene pga. skattefradraget på renteomkostningen.

Læs mere om fradrag for renter på Skat.dk

Kend din ÅOP

Du er i kontrol

Det betyder altså at man som udgangspunkt anvender ÅOP som den reelle sammenligning, men du kan skal kigge dybere ind i tallene.

Du skal altid kigge dybere i lånets ÅOP for at finde ud af, hvad omkostningerne ved at have lånet reelt er.

I enkelte tilfælde kan det betale sig at vælge et lån med en lidt højere rente, hvis det til gengæld ikke har etableringsgebyrer og andre omkostninger.

Spørgsmål?

FAQ Renter

Hvad er ÅOP?

Lånets kilopris, dækker over de årlige omkostninger i procent. Ud over renten skal du ofte betale gebyrer og stiftelsesomkostninger, alt er indregnet i ÅOP.

Hvad er debitorrenten?

Den dækker over lånets årlige rente inklusive renters rente, bemærk den kan være enten fast eller variabel.

Hvad er effektiv rente?

Effektiv rente er præcis det samme som debitorrenten, og dækker over lånets årlige rente inklusive renters rente.

Hvad er rentes rente?

Ved rentes rente tilskrives der rente af både lånebeløbet og de tidligere tilskrevne renter. Du skal også betale renter af dine renter.

Hvilken rente får jeg på lånet?

Renten er individuel og fastsættes på baggrund af den lovpligtige kreditvurdering baseret på dine personlige oplysninger.