Er det sikkert at låne med NemID?

Er det sikkert at låne med NemID?

NemID er blevet standarden

De danske banker, låneudbydere og kreditselskaber har gjort NemID til en fast del af låneprocessen, så det er ganske enkelt næste umuligt ikke at optage et lån med NemID efterhånden.

Men er det sikkert?

vi har set nærmere på sikkerheden

NemID afløste den tidligere digitale signatur, og er med sin to-faktor-sikkerhed en langt mere sikker løsning, da den ikke udelukkende er bundet op på en Pin-kode som tidligere.

Med to-faktor-sikkerhed skal man forstå, at det både er noget man har i hovedet og i hånden, med udgangspunkt i din personlige adgangskode (hovedet) og dit personlige nøglekort (hånden).

Hvis nogen ønsker at misbruge et personligt NemID skal man dermed forsøge at opsnappe langt flere oplysninger, for at kunne udgive sig som en anden.

Det er ikke umuligt, men opfører man sig ansvarligt i forhold til sine oplysninger er det højest usandsynligt, at man vil blive udsat for misbrug. Da it-kriminelle skal have opsnappet både din adgangskode og dit nøglekort for at misbruge dit NemID.

Her har vi beskrevet 10 gode råd for at beskytte sine NemID oplysninger.

Teknikken bag

Ser man på den tekniske opbygning af NemID, så er den baseret på en teknologi kaldet Public Key Infrastructure (PKI). Det er en infrastruktur, der gør det sikkert og trygt at håndtere certifikater.

Det er helt afgørende element ved PKI er, at brugeren/ejeren er den eneste, der har fuld kontrol over dennes private nøgle.

Desuden opbevares det personlige NemID hos Nets DanID, der har alt sikret på servers, det er Nets der blandt andet står for alt udviklingen og driften omkring NemID’et.

Med den nye nøgleapp øger man fleksibiliteten og muligheder med brugen af NemID.

Så JA! Det er sikkert…

Kan man låne online når man har et NemID?

Der er gældende regler

Selve signaturen giver ikke rettighed til at låne penge, det er forsat dig som person, der skal leve op til en kreditvurdering.

Desuden udstedes nøglekortet fra man er fyldt 15 år, og ved de fleste låneudbydere kræver at man minimum er +20 år for at optage lån uden sikkerhed.

ID’et anvedes i stor udstrækning i den finansielle verden, og du vil blive bedt om at underskrive låneaftalen via dit NemID.

På den måde er sikkerheden i top for begge parter, og man er sikker på at går efter bogen i hele processen.

Bliv klogere

Facts om NemID

Dit nøglekortet har 148 fortrykte engangskoder

De udstedes som engangskode og kun anvendes én gang, det sker af sikkerhedsmæssige årsager.

Er NemID kun for danskere?

Man behøver ikke være dansk statsborger for at få udstedt NemID. Opholder man sig i Danmark foregår store dele af kommunikationen med det offentlige forsat via NemID. Det betyder, at du også kan få NemID, hvis du eksempelvis opholdstilladelse eller er udenlandsk studerende i Danmark.

Hvordan spærrer man sit nøglekort?

Har du enten mistet dit nøglekort eller har du mistanke om misbrug, skal du straks spærre kortet via selvbetjeningssiden. Herefter kan du bestille et nyt nøglekort.

Skal man skifte sin adgangskode?

Din peronlige adgangskode bør skiftes med jævne mellemrum. Adgangskoden skal indeholde 4 tal eller minimum 6 tegn