Husk rentefradrag i skat på dine forbrugslån

større fradrag på forbrugslån

Når du skal gennemgå din årsopgørelse fra SKAT, er det vigtigt at tjekke at du har fået rentefradrag for alle dine lån – heriblandt også dine eventuelle forbrugslån optaget hos finansieringsselskaber online.

Du har ret til fradrag når du låner penge online

Forbrugslån optaget eksempelvis på nettet giver også ret til fradrag for dine renteomkostninger på lige fod med et realkreditlån eller banklån. Forbrugslån er omfattet af reglerne for rentefradrag i den skattepligtige indkomst, dette bevirker at alle der betaler renter på forbrugslån kan opnå reducering i den skat, man skal betale som dansker.

Desværre hører vi fra flere som overser denne ret, derfor må vi præcisere dette her på online låneguiden – Scandilån.com.

ÅOP er ikke fradragsgrundlaget

Det er vigtigt at forstå hvilken rente, som er fradragsberettiget – den rente som du skal opgive til SKAT er den effektive rente inkl. rentes rente. Nogle misforstår renter for ÅOP (den årlige omkostning i procent). ÅOP indeholder gebyrer samt eventuelle andre omkostninger i forbindelse med optagelse af lånet, som ikke er fradragsberettiget – derved opnår du et for højt fradrag om du anvender ÅOP. Dit finansieringsselskaber udspecificerer disse tal for dig i deres opgørelser for dig.

Ikke rentefradag på åop

Godt at vide om rentefradraget

Her er et par gode informationer om, hvad du bør vide om rentefradraget for 2014.

1. Alle renter for lån i bank, sparekasse, forsikringsselskab eller realkreditinstitut bliver automatisk indberettet til din din årsopgørelse hos SKAT.
2. Du kan kun få fradrag for de reele renter, som du har betalt – har du misligholdt lånet og ikke betalt det du skulle, kan du ikke tage fradrag for dette.
3. Renteudgifter der overstiger 50.000 årligt per person (100.000 kr. for par) – vil som en del af VK-regeringens skattereform fra 2009 – blive forsat nedsat frem til 2020 med 1 pct hvert år. (her sænkes fradraget fra 33,7 % til 25,7 %)
4. Den aktuelle sats for 2014 er 30,7 pct.

Med ovenstående i baghovedet er du altså nødt til at kende dine samlede renteudgifter på alle lånene for at kunne beregne den procentsats, du vil lande på. Dog behøver du ikke tage dette i betragtning, når du indberetter dine renter til SKAT, de regner det ud for dig, men som du sikkert har erfaret kan det være en god ide, at regne SKATs beregninger efter. Derfor er det ekstra vigtigt, at have styr på sine egne beregninger.

Bemærk at ovenstående tal kan skifte efter ny og gældende lovgivning på området

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *