Hvad bruges et pantebrev til?

hvad er et pantebrev

Sikrede og usikrede lån

For at forstå lånemarkedet og brugen af pantebreve, skal man lære og skelne mellem de to typer af lån, der findes på markedet.
Lån med eller uden sikkerhed.

De lån man finder her på siden er usikrede lån, vores fokus at sammenligne lånene uden sikkerhed!

Går man i banken og beder om et realkreditlån eller et billån, så vil man som udgangspunkt møde kravet om pant i huset og bilen. Det vil ganske enkelt betyde, at man tegner pant i aktivet fra bankens side, dermed opnår man sikkerhed for lånet.

Besøger man låneudbydere og banker på nettet, og beder om et lån. Så forholder de sig ikke til, hvad du ønsker at bruge pengene på, og de stiller heller ikke krav om sikkerhed i et aktiv. De løber derved en større risko, derfor er renten også højere her.

De forskellige pantebreve

Bliv klogere på de forskellige varianter

Når man taler om pant, så støder vi ofte på det indenfor boligfinansiering, og her findes der følgende pantebrevsvarianter:

  • Sælgerpantebreve
  • Realkreditpantebreve
  • Ejerpantebreve

Er et pantebrev det rette valg for dig, når du skal ud og finansiere? Langt de fleste lån her på siden er et lån uden sikkerhed, hvilket netop udmærker sig ved at man ikke optager. pant. Lad os kigge lidt nærmere på de før omtalte pantebrevsvarianter.

Sælgerpantebreve – Udstedes i en bolighandel af sælgeren af boligen til køberen. Den vil indeholde en aftale, der går ud på at sælger ikke vil modtage den fulde købesum ved overtagelsen, men derimod indvilger sælger sig i at få købssummen udbetalt løbende.

Denne form for pantebrev ser man ofte i situationer, hvor en bolig har været svær at sælge, og køberen har en nær personlig relation til sælgeren. Kan køber ikke stille den fulde købesum, kan man som sælger løbe den ekstra risiko, der ligger i et sælgerpantebrev. Det er op til sælger og køber selv at sætte rammerne for købesum og renter.

Realkreditpantebreve – Udstedes i en bolighandel, hvor der optages et realkreditlån til finansieringen. Realkreditinstituttet optager pant i boligen mod at finansiere købet af boligen på op til 80% af købesummen.

Realkreditpantebrevet er også et slags gældsbrev, da det indskrives at køberen er realkreditinstituttet skyldigt det aftalte beløb. Det er med til at sikre realkreditinstituttet bedst muligt i handlen.

Ejerpantebreve – Oprettes ofte af personer med fast ejendom, og anvendes når vedkommende ønsker at stille sikkerhed for et lån. Et eksempel kunne være at man har et ejerpantebrev på 100.000 kr. i fastejendom, og skal låne 50.000 kr. i banken. Så kan banken tinglyse et underpant i ejerpantebrevet.

Det er dog værd at bemærke, at banken kan kræve huset solgt, om man ikke lever op til sine forpligtigelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *