Hvad mener banken om en medansøger?

Hvad mener banken om en medansøger?

Hvad vil banken gerne have?

Bankerne lever i høj grad af, at investere deres penge i vores lommer via lån, hvor de kan få forrentet deres frie likviditet.

Banken vil gerne altid gerne have en så sikker investering som muligt.

Når de udbyder lån uden sikkerhed, øger de deres risikoprofil på lånet, derfor er banken mere villig til at give bedre betingelser for et lån med en medansøger, da deres sikkerhed for at få pengene tilbage er væsentlig forbedret.

Hvor stiller det så dig?

Skal du have en medansøger med?

I langt de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt, at have en ekstra ansøger med, da de flestes privatøkonomi er god nok til at en kreditvurdering vil udløse et lånetilbud.

Dog er det vigtigt at pointere, at du sikkert ville kunne få en bedre rente og evt. højere lånebeløb ved et medansøger lån, da banken ser dette som er plus på din side.

RKI & Debitor Registreter du registreret som skyldner hos RKI & Debitor Registret tilbyder enkelte banker og låneudbydere lån med en kautionist. Du skal have en virkelig god grund til, at lave et lån på den baggrund.

Er du allerede i økonomiske vanskeligheder, kan det IKKE anbefales, at du går ud til stifter yderligere gæld.

Bankens rolle

Din bankrådgiver er en sælger

Du kender sikkert antagelsen om, at en bankrådgiver er “en sælger”. De danske banker er finansielle supermarkeder, der skal tjene penge til deres investorer, dette skal man vide når inden man skal forhandle med banken om et lån.

Du skal altid tænke på følgende:

– forhold dig kritisk over for det du modtager fra bankerne, de skal tjene penge på produkterne, de tilbyder dig.

– forhandling er forventet, derfor skal du forsøge og presse banken til enhver tid, for at du får det bedst mulige tilbud.

– undersøg alternativer, gå ikke med det første og bedste tilbud.

Eksempel på et medansøger lån

Her vil banken være positivt stillet

Du har fundet din udkårne, og i er blevet gift og har valgt at få fælles økonomi.

En af jer bærer rundt på et par smålån og enkelte kreditter, som har høje renter. Her kan i med fordel refinansiere lånene med en medansøger for at nedbringe renten fra flere smålån over i et samlet lån.

Banken vil se positivt på, at i nu vælger at få betalt den dyre gæld ud, og sammen få lavet ét lån, som vil give jer et bedre økonomisk udgangspunkt.

Kautionist og medansøger er en god ide, i de tilfælde hvor der er en fælles målsætning om lånet som her.

Nogle får også hjælp fra familien i situationer, hvor man er økonomisk trængt, og en medansøger kan være det, der gør ens økonomiske situation mere holdbar.

Det er vigtigt, at man forholder sig til den eventuelle situation, hvor medansøger må afdrage på lånet for låntager inden man skriver under. 

Igen er banken en forretning, og her er ingen “kære mor”, de vil benhårdt gå efter at inddrive gælden inden for deres rammer, og her vil de gå til medansøgeren.