Hvor hurtigt kan man låne penge?

Hvor hurtigt kan man låne penge

Behovet for pengene hurtigt

Behovet for at løse en nyopstået økonomisk udfordring hurtigt, kan ske for de fleste. En uventet tandlægeregning, reparation af bilen eller køleskabet der står af, disse situationer er nogle vi alle kan opleve fra tid til anden.

Har man ikke den fornødne opsparing til at dække denne type af udfordringer, så kan behovet for et hurtig lån opstå, men hvor hurtigt kan man egentligt låne penge?

Hastigheden

Her gælder det om at kende lånetypen

Det afhænger lidt af hvilken lånetype, du står overfor, i forhold til hvor hurtigt du modtager pengene. Der skelnes ofte mellem 3 kategorier af online lån:

– Små lån, kviklån og mikro lån der spænder op til 15.000 kroner. Udbetalingen kan være inden for ganske få minutter til timer.

– Mellem lån, forbrugslån der spænder op til 75.000 kroner. Udbetalingen sker inden for 1-2 dage.

– Store lån, privatlån og forbrugslån der spænder op til 500.000 kroner. Udbetalingen sker inden for 1-7 dage.

Fælles for alle er, at de er typer af forbrugslån, der alle er omfattet af loven om forbrugslånsvirksomheder, der er under tilsyn af Finanstilsynet.

Finanstilsynets primære opgave er tilsynet med finansielle virksomheder i Danmark, hvilket dækker alt fra forbrugslånsvirksomheder til realkreditinstitutter.

Forbrugslånene ses efter i sømmene af finanstilsynet, føler man sig uretfærdigt behandlet, er klagemulighederne gode…

NemID sikrer den hurtige proces

NemID gør processen hurtig og nem

NemID gør hele låneprocessen langt mere smidig og sikrer en høj grad af sikkerhed i hele forløbet. Du skal blot underskrive låneaftalen aftalen med dit personlige NemID. Når lånet er godkendt, får du pengene ind på din konto i løbet af 1-2 hverdage.

Den digitale signatur er med til at skabe vished for låntager, at man rent faktisk har med den rette person at gøre. Dermed behøver man ikke tidskrævende identifikations oplysninger, der før i tiden kunne tage dage.

Forbrugerbeskyttelse

Kommer du itvivl eller fortryder du

Grundet at processerne efterhånden er så hurtige, som de er, er der lavet en række lovgivningsmæssige tiltag på grund af hastigheden, som lån uden sikkerhed udbetales med:

1. Betænkningstid på 48 timer

Når det er muligt at få pengene inden for kort som ved kviklånene, er der lovgivningsmæssigt lavet en væsentlig forbrugerbeskyttelse i form af en betænkningstid på 48 timer.

Loven har til hensigt at ramme de kortfristede forbrugslån, hvor løbetiden maksimalt er op til 3 måneder. Det er mindre lån med en kort tidshorisont, hvilket er de dyreste lån i markedet.

Derfor har man givet låntager 48 timers betænkningstid, der skal gå 48 timer, fra du modtager lånetilbuddet, til det er muligt at acceptere tilbuddet og derefter få udbetalt forbrugslånet.

2. Fortrydelsesret på 14 dage

Erfaringer viser, at flere fortryder deres lån efter kort tid. Derfor indførte man en fortrydelsesret på 14 dage. Fristen er gældende fra den dag, hvor aftalen er indgået, eller den dag, hvor du modtager aftalevilkårene for selve lånet.

Fortryder du inden for fristen, kan du komme ud af lånet igen, det er vigtigt at du følger anvisninger for fortrydelsen. Man bør altid opsige skriftligt, da du har bevisførelse for en retmæssig opsigelse.

Det er vigtigt, at du senest 30 dage derefter tilbagebetale lånebeløbet til udbyderen. Desuden er du tvunget til at betale eventuelle renter for perioden, fra du indgik lånet, til du fortrød det.

Låneudbyderen er via loven tvunget til at skulle tilbagebetale eventuelle gebyrer, som du betalte ved jævnført låneaftalen.

Hvordan skal man forholde sig til hastigheden

Som låntager er det vigtigt, at man inden ansøgningen har forberedt sig grundigt. Det gælder om at have alle relevante oplysninger klart til ansøgningen, kun ved de helt korrekte oplysninger, kan man få den rigtige kreditvurdering.

Og helt grundlæggende bør man have et udførligt budget for sin privatøkonomi, så man kan træffe en velovervejet beslutning omkring lånet. Du bør ikke underskrive et lånebevis, uden at kende konsekvensen dette må have på dit rådighedsbeløb.