Kan man låne penge hurtigt uden en kreditvurdering?

lån penge hurtigt uden en kreditvurdering

Er det muligt?

Flere spørger om det er muligt at finde en låneudbyder, hvor man ikke anvender kreditvurderinger, enten for at få pengene hurtigere, eller blot fordi man ikke vil have sin privatøkonomi udstillet.

§ 7 c

Kreditgiveren skal inden kreditaftalens indgåelse vurdere forbrugerens kreditværdighed på grundlag af fyldestgørende oplysninger, der, hvor det er relevant, indhentes hos forbrugeren og, hvor det er nødvendigt, ved søgning i relevante databaser.

Din kreditvurdering

Hvorfor er det ALTID en fordel med en kreditvurdering?

Låneudbyderne belønner en ansøger med en god økonomi 

Din belønning er afhængig af, om låneudbyderen vurderer at det er sandsynligt, at du kan tilbage betale det ansøgte beløb inden for den ansøgte tidsramme. 

Hvor attraktivt du er som kunde, vurderes ud fra:

  • Formue
  • Indtægter og udgifter (Budget)
  • Betalingsevne
  • Medansøger
  • Andre indtægter

Din samlede formue består af såvel opsparing, investeringer og fastejendom. Du behøver nødvendigvis ikke have en større formue for at kunne låne penge. Dog, er det en fordel, da du har aktiver, som kan omsætte for at afbetale dine lån, hvis du kommer i problemer.

Forskellen på de to giver dit rådighedsbeløb, hvad har du tilbage hver måned når alt er betalt. Når man ansøger om et lån, ser man på den ”estimeret månedlig ydelse”, du kommer til at betale hver måned i lånets løbetid.

Når man som bank låner penge ud, ønsker man naturligvis at afbetalingerne løber efter planen. Derfor siger rådighedsbeløbet noget om din betalingsevne, da forholdet mellem indtægter og udgifter fortæller noget om, hvor meget luft du har i din private økonomi.

Jo større rådighedsbeløb, jo mindre risiko løber banken, derved kan de belønne dig med en bedre og lavere rente om dit rådighedsbeløb er tilstrækkeligt højt.

Et godt tip, er at have en medansøger med på lånet. Når du søger lån sammen med en medansøger, vil dette forbedre muligheden for at få et bedre lånetilbud.

Du skal altid være på udkig efter forhold, der kan forbedre din situation. Bliver du eksempelvis gift, og får i fælles økonomi, så kan det være værd at få et rentetjek på jeres lån, dette gælder også forbrugslånene.

Man bliver desuden spurgt til evt. indtægter, der ligger udover de normale som f.eks. lejeindtægt, børnebidrag, ekstra pension, hobby virksomhed eller andet. Desuden bliver du spurgt til om du er i en A-Kasse, da det vil stille dig bedre, om du mister dit job.

Er din økonomi mindre god

Så er en kreditvurdering forsat en hjælp

Loven bevirker, at bankerne gør deres forarbejde i forhold til at udstede lån, der er realistiske målt op mod ansøgerens økonomiske formåen.

Har du ikke den fornødne luft i økonomien, bliver din ansøgning enten afvist eller du modtager et tilbud der matcher dit rådighedsbeløb.

Har man eksempelvis ansøgt om et lån til 100.000 kr., men modtager et tilbud på 50.000 kr., antager banken ud fra en kreditvurdering at din månedlige ydelse vil blive for høj ved det oprindelige ansøgte beløb. Dog, ser banken at du kan klare at tilbagebetale de halve.

Dette er klart til ansøgerens fordel, da den økonomiske udfordring ville have været for tung at løfte. Derved undgår man i langt højere grad, at man ender i den negative gældsspiral, der bliver uoverskuelig for låntageren, om man har optaget et lån for hurtigt.

Renten kan påvirkes

Din kreditvurdering vægtes i det samlede billede, når banken eller låneudbyderen skal beslutte, hvordan renten vil se ud for dig. Husk, kreditværdigheden kan også påvirkes positivt af dig selv.

Der er flere forhold som kan gøre sig gældende her, er du eksempelvis blevet gift eller samboende, kan en medansøger på lånet gavne i det samlede billede. Det er altid klogt at genforhandle sine lån, når der sker noget i den samlede økonomiske situation for dig.

Det gælder om at man regelmæssigt forhandler og genforhandler en låneaftale.  Kan du samle flere lån til bare ét, eller har du sparet sammen og kan nedbringe gælden. Det er altid værd at tage en dialog med din låneudbyder.

Dette er noget som danskerne normalt ikke er så gode til og ofte glemme. Danskerne er gode til at optage lån, men dårlige til at forhandle om vilkår eller helt at skifte bank.