Kreditkortets fremtid – truet af smartphone som betalingsmiddel?

mobiltelefon lån penge

Det er i 2014 blevet mere og mere populært at bruge Smartphone som betalingsform, og denne tendens antages at ville ekspandere voldsomt i 2015. Applikationer som for eksempel MobilePay og Apple Pay gør det nu muligt for alle der ejer en Smartphone og betale til både kortterminaler i butikken, til onlinebutikker og til venners bankkonti.

Tendensen er kommet i den seneste tid, hvor mere og mere avanceret mobiltelefoner får flere funktioner – og nu også den funktion som før blev udført af betalingskort som bankkort eller kreditkort.

Antallet af kreditkort og andre betalingskort vil falde i den kommende fremtid

– men der er stadig mange gode grunde til at beholde kreditkortet

Det antages at Smartphones efterhånden vil blive den nye elektroniske betalingsform og dermed gøre betalingskortene overflødige. Som forholdene er i dag, anbefales det dog ikke at man skifter fuldstændig til mobilbaseret betaling. Faktisk findes der mange gode grunde til i det mindste at lade kreditkortet blive i tegnebogen, da kreditkortet har nogle fordele sammenlignet med andre betalingstyper. Dog kan det virke nærliggende og som en fornuftig løsning at lade telefonen overtage betalingen, da betalingskortet ikke har andre funktioner end den elektronisk betaling.kreditkort eller mobil til lån

Først og fremmest kan kreditkortet tilbyde en lang række fordele samt besparelser, for ikke at nævne gratis forsikringer og kundefordele. Dette skyldes at man ved brug af kreditkortet låner penge af forhandleren, som man betaler tilbage indenfor en aftalt periode. Hvis ikke man gør det, bliver man nødt til at betale ekstra renter – og med de indtægter som forhandlerne får fra disse ekstra renter, kan de tilbyde specielle fordele til dem der bruger kortet. Kreditkortet er derfor et betalingsværktøj, som kan give ekstra penge i kontanter gennem unikke løsninger, hvis de anvendes korrekt. Derfor er kreditkortet nyttig at have med sig, selv om mobilen er hurtig og nem at betale med. Dette er måske den vigtigste begrundelse for at man ikke helt skal droppe kreditkortet til fordel for mobilen.

Herudover er kreditkortet også praktisk fordi det netop giver adgang til ekstra penge i hårde tider og situationer hvor dette er nødvendigt. Mobilapplikationerne fungere ved at der overføres penge til en checkkonto, hvilket ikke giver adgang til lån. Samtidig er der den fordel ved kreditkortet, at den ikke er begrænset af mobiltelefonens batteri – dermed slipper man for den risiko at man ikke kan udføre betaling hvis ens mobil er løbet tør for strøm. Ligeledes kan kreditkortet være et godt supplement til mobilbetaling, da man kan bruge det til at overføre penge til mobilkontoen.

Muligheder for et fremtidigt digitalt kreditkortmarked

Med mobilens dominans, forudser nogle at betaling med kort helt vil forsvinde. Som tidligere beskrevet, findes der stadig gode grunde til at lade kreditkortet blive i tegnebogen, men at bruge mobiltelefonen som betalingsform er ikke udelukkende en dårlig ide. Hvis fremtiden for eksempel tilbyder digitaliseret kreditkortapplikationer som kan opnå samme besparelser som nutidens kreditkort, vil man dermed få glæde af kreditkortets fordele i et digitalt arena.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *