Stadig pres på danskernes privatøkonomi

pres på dansk privatekonomi

For de mange der arbejder med lånemarkedet, og arbejder med at låne penge ud, venter man i spænding på analyserne fra Experian.

Den nyligt udkomne halvårsanalyse fra Experian indikerer at der fortsat er pres på danskernes privatøkonomi. Rapporten viser en lille stigning i antallet af registrerede danskere. Således er 231.785 voksne danskere registreret i RKI, hvilket svarer til at 5,1 procent af befolkningen.

Danskernes misligholdte privatgæld var sidste år oppe på næsten 17,3 mia. kroner. Det var rekord og kulminationen af vokseværk i Experians RKI-register siden 2008. Nu viser nye tal, at gælden er faldet til 16,5 mia.

”793 millioner afviklet over 12 måneder er en god udvikling, og da det er anden statistik i træk, hvor faldet er stabilt, ser vi det som en bekræftelse på, at kurven er knækket,” siger administrerende direktør i Experian, Jens Hjortflod.

Fordelingen af de registrerede danskere

De helt unge 18-20-årige udgør omkring 5.000 af de registrerede, svarende til knapt 2 % af aldersgruppen i befolkningen mens de 21-30 årige udgør ca. 50.000. Største repræsentation har de 41-50-årige med cirka 60.000 RKI-registrerede, svarende til 7,4% af aldersgruppen i befolkningen.

Experians direktør, Jens Hjortflod, skønner at krisen har været hård ved dem, der har haft meget at miste, og at det derfor er nærliggende at tro, at arbejdsløshed, skilsmisse og boligboble har spillet en rolle i fordelingen af de registrerede.

Registreringerne fordeler sig i øvrigt jævnt mellem de midt- og nordjyske kommuner, mens større ulighed ses i det sydlige Jylland, på Fyn og på Sjælland med Lolland som hårdest ramte kommune. Her er mere end hver 10. voksne borger registreret. Region Midtjylland har fortsat den laveste repræsentation med 4,20 % af befolkningen mens Region Sjælland er repræsenteret med 6,52 % af den voksne befolkning.

Fakta om Experian

Experian er verdens førende leverandør af data, analyser og statistiske modeller. Experian hjælper virksomheder med at styre kreditrisiko, forebygge svindel, målrette markedsføring og automatisere beslutningsprocesser. I 2014 udnævnte Forbes magazine Experian til at være én af verdens mest innovative virksomheder.

Fakta om Experians RKI-register

Experians RKI register sikrer danske virksomheder og forbrugere mod uansvarlig kredit.

  • 770.600 registreringer pr. 1. januar 2015
  • Pr. 1. januar 2015 er 231.582 personer dårlige betalere – de skylder i alt over 16,9 mia. kr.
  • Over 400 henvendelser hver dag fra forbrugere der ønsker råd og vejledning – heraf ca. 260 til vores forbrugerportal www.dininfo.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *