Vigtige overvejelser før du skaffer dig et forbrugslån

et større forbrugslån

Der kan være udfordringer ved at finde et godt forbrugslån på det online lånemarkedet. Som altid når der er penge på spil, er det en god ide at have gjort sig nogle fornuftige overvejelser før man tager en endelig beslutning. I sidste ende må man vurdere om ens situation passer til at tage lånet. I denne artikel finder du nogle gode råd og tips til hvordan du får den bedste oplevelse med et lån.

Vær informeret – undgå overraskelserne

Som ny kunde på det online lånemarkedet er der en del information som er gavnligt at sætte sig ind i så man undgår at tage afgørelser der er baseret på ens uvidenhed. Tag dig tid til at læse betingelserne og informationen som de enkelte långivere tilbyder på deres hjemmesider – og brug den rådgivning de tilbyder fra deres lån. At tilegne sig information er ikke kun nyttigt for at have et godt kendskab til sit eget lån, men også nødvendigt for at kunne navigere i markeredet på fornuftig

Læg et realistisk budget

Det er vigtigt at tænke på tilbagebetalingen allerede fra starten af – for den kommer uanset og bliver meget mere behagelig hvis man på forhånd sætter sig ned og lægger et realistisk månedligt budget, hvor lånets ÅOP rente kan kombineres med ens hverdagsøkonomi. Som udgangspunkt tager man jo et forbrugslån uden sikkerhed fordi man har brug for ekstra penge til forbrug – men ingen er tjent med en gæld man ikke selv kan behandle.

Tjek flere udbydere

En af de store fordele ved at lånemarkedet i større grad foregår online er at det gør det muligt og søge forbrugslån hos flere udbydere over kort tid. Dette er alfa omega for enhver søgeproces. Der er forskel mellem lånene, så det at tage det første og bedste man støder på kan man risikere at skulle betale mere end hvad man har brug for eller gå glip af de fordele man ellers kunne få. For dem der ønsker at spare tid kan online låneformidlere være til stor hjælp.

Vurder lånet, betalingstiden og beløbet

Lån ikke flere penge end du har brug for. Det kan være fristende at låne et par ekstra tusinde til for eksempel et nyt TV, men det er penge som senere skal betales tilbage. Det bør være et mål i sig selv at få så lille en gæld som mulig i enhver låneproces.

Betalingstiden på lånet angiver du selv, hvilket er en frihed der er godt at benytte sig af – og et valg som bør tages i overensstemmelse med ens planlægning. Uanset er det i denne sammenhæng vigtigt at nævne at hvis du ved at du ønsker at låne et relativt lille beløb over kort tid, som du er sikker på at kunne tilbagebetale når du får løn, kan kreditere med deres rentefrie periode på op til 52 dage være en løsning. Dette vil give dig et kort men gratis lån uden sikkerhed.

vurdere lån og budget

Vær opmærksom på dine rettigheder

Husk at du ALTID har 14 dages fortrydelsesret på dit lån – du kan som udgangspunkt altid tilbagebetale lånet inden for 14 dage, og hermed ophæve dit “køb”. Som låntager er man forbrugerbeskyttet fra lovens side med en fortrydelsesret. Det er din ret, og anvend den om du føler det bliver nødvendlgt.

Generelt synes god planlægning, sund fornuft og modne afgørelser at give de bedste låneoplevelser – i modsætning til spontane, ubegrundede og dårligt planlagte lån. Tag dig god tid til at vurdere om forbrugslånet er noget for dig og forsikre dig om at du har den nødvendige viden før du takker ja. Dermed sørger du for at få det bedste ud af oplevelsen når du tager et lån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *